Након смрти два члана у пожару: Породица Терзић добила кров над главом

Срна
Након смрти два члана у пожару: Породица Терзић добила кров над главом

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је Срни да је породица Терзић из Мокрог, чија су два члана смртно страдала у трагичном пожару који је захватио њихову кућу, данас стамбено збринута.

"Данас је извршена набавка, потписан нотарски уговор и извршено плаћање стамбене јединице. Трајно је ријешено збрињавање породице Терзић", истакао је Југовић.

Он наводи да је општина Пале у потпуности поштовала жељу породице Терзић и све потезе које је повлачила у смјеру отварања јединственог рачуна, транспарентно водећи рачуна о цијелом процесу хуманитарне акције, поштовала је искључиво оно што је био захтјев породице Терзић.

Југовић је захвалио у име породице Терзић свим институцијама - општинским и републичким, Српској православној цркви, појединцима Сарајевско-романијске регије, окружења, невладиним организацијама те српској дијаспори који су допринијели да се успјешно реализује хумана акција за прикупљање средстава за стамбено збрињавање ове породице.

Он се нада да ће бол, коју породица има и која је ненадокнадива, бар дјелимично бити ублажена овим људским гестом, јер је на овај начин показана спремност за искушења ове врсте.

"Показали смо да смо друштвено-одговорна локална заједница која је од почетка била са људске стране при руци породици Терзић, а са друге стране допринијела да им буде ријешена егзистенција. Сви смо положили хумани тест", поручио је Југовић.

Југовић наглашава да ће породици и убудуће бити на располагању.

У кући породице Терзић, у насељу Карађорђево у Мокром код Пала, 15. јануара букнуо је пожар и тада су смртно страдале тридесетрогодишња мајка и њена осмогодишња кћерка. Изгорјели су приземље и спрат куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана