Nakon smrti dva člana u požaru: Porodica Terzić dobila krov nad glavom

Srna
Nakon smrti dva člana u požaru: Porodica Terzić dobila krov nad glavom

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je Srni da je porodica Terzić iz Mokrog, čija su dva člana smrtno stradala u tragičnom požaru koji je zahvatio njihovu kuću, danas stambeno zbrinuta.

"Danas je izvršena nabavka, potpisan notarski ugovor i izvršeno plaćanje stambene jedinice. Trajno je riješeno zbrinjavanje porodice Terzić", istakao je Jugović.

On navodi da je opština Pale u potpunosti poštovala želju porodice Terzić i sve poteze koje je povlačila u smjeru otvaranja jedinstvenog računa, transparentno vodeći računa o cijelom procesu humanitarne akcije, poštovala je isključivo ono što je bio zahtjev porodice Terzić.

Jugović je zahvalio u ime porodice Terzić svim institucijama - opštinskim i republičkim, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, pojedincima Sarajevsko-romanijske regije, okruženja, nevladinim organizacijama te srpskoj dijaspori koji su doprinijeli da se uspješno realizuje humana akcija za prikupljanje sredstava za stambeno zbrinjavanje ove porodice.

On se nada da će bol, koju porodica ima i koja je nenadoknadiva, bar djelimično biti ublažena ovim ljudskim gestom, jer je na ovaj način pokazana spremnost za iskušenja ove vrste.

"Pokazali smo da smo društveno-odgovorna lokalna zajednica koja je od početka bila sa ljudske strane pri ruci porodici Terzić, a sa druge strane doprinijela da im bude riješena egzistencija. Svi smo položili humani test", poručio je Jugović.

Jugović naglašava da će porodici i ubuduće biti na raspolaganju.

U kući porodice Terzić, u naselju Karađorđevo u Mokrom kod Pala, 15. januara buknuo je požar i tada su smrtno stradale tridesetrogodišnja majka i njena osmogodišnja kćerka. Izgorjeli su prizemlje i sprat kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana