На Универзитету у Бањалуци промовисана 42 доктора наука

срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА- Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин данас је на Факултету политичких наука у Бањалуци у научни степен доктора наука промовисао 42 кандидата која су на овом Универзитету успјешно одбранила своје дисертације.

Гајанин је изјавио новинарима да је ова промоција доктора наука организована у оквиру Дана Универзитета у Бањалуци, наводећи да је у протеклој години знатан број докторанада одбранио дисертације на овом универзитету.

"Доктори наука су из различитих области, а квалитет докторских дисертација на нашем универзитету је потврђен кроз публикације и истраживања која су спроведена у оквиру докторске дисертације у међународно референтним часописима. На томе Универзитет у посљедње вријеме инсистира да би осигурао квалитет доктора наука и њихових дисертација", навео је Гајанин.

 Декан Економског факултета Универзитета у Бањалуци Миленко Крајишник рекао је да овај факултет четврту генерацију изводи кандидате на трећем циклусу студија, те додао да на Економском факултету просјечно пет кандидата годишње одбрани докторску дисертацију.

"Ове године имамо шест кандидата који су одбранили докторску дисертацију. Радује нас и охрабрује да су квалитет тог студија и докторских дисертација у узлазној путањи. То је јако важно за развој науке на овом простору", указао је Крајишник.

Марко Попадић из Требиња, који је докторирао на Филозофском факултету у Бањалуци из области методике наставе ликовне културе, истакао је да је презадовољан условима писања одбране докторске дисертације.

"Све похвале за овај универзитет и Филозофски факултет. Један напоран пут је иза нас, али настављамо даље да се у научном смислу боримо зарад напретка наше државе и високог школства", навео је Попадић.

Арнела Церић Банићевић, доктор наука из области перинатологије, која је одбранила докторат на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци, нагласила је да је поносна на резултат дугог рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана