Na Univerzitetu u Banjaluci promovisana 42 doktora nauka

srna
Foto: srna

BANjALUKA- Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin danas je na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci u naučni stepen doktora nauka promovisao 42 kandidata koja su na ovom Univerzitetu uspješno odbranila svoje disertacije.

Gajanin je izjavio novinarima da je ova promocija doktora nauka organizovana u okviru Dana Univerziteta u Banjaluci, navodeći da je u protekloj godini znatan broj doktoranada odbranio disertacije na ovom univerzitetu.

"Doktori nauka su iz različitih oblasti, a kvalitet doktorskih disertacija na našem univerzitetu je potvrđen kroz publikacije i istraživanja koja su sprovedena u okviru doktorske disertacije u međunarodno referentnim časopisima. Na tome Univerzitet u posljednje vrijeme insistira da bi osigurao kvalitet doktora nauka i njihovih disertacija", naveo je Gajanin.

 Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Milenko Krajišnik rekao je da ovaj fakultet četvrtu generaciju izvodi kandidate na trećem ciklusu studija, te dodao da na Ekonomskom fakultetu prosječno pet kandidata godišnje odbrani doktorsku disertaciju.

"Ove godine imamo šest kandidata koji su odbranili doktorsku disertaciju. Raduje nas i ohrabruje da su kvalitet tog studija i doktorskih disertacija u uzlaznoj putanji. To je jako važno za razvoj nauke na ovom prostoru", ukazao je Krajišnik.

Marko Popadić iz Trebinja, koji je doktorirao na Filozofskom fakultetu u Banjaluci iz oblasti metodike nastave likovne kulture, istakao je da je prezadovoljan uslovima pisanja odbrane doktorske disertacije.

"Sve pohvale za ovaj univerzitet i Filozofski fakultet. Jedan naporan put je iza nas, ali nastavljamo dalje da se u naučnom smislu borimo zarad napretka naše države i visokog školstva", naveo je Popadić.

Arnela Cerić Banićević, doktor nauka iz oblasti perinatologije, koja je odbranila doktorat na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, naglasila je da je ponosna na rezultat dugog rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana