Мркоњић Град: Организован пријем за докторанде

ГС
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД- Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић организовао је данас пријем за три докторанда који су остварили право на једнократну новчану помоћ од општине Мркоњић Град у износу од 2.000 КМ.

"Општина Мркоњић Град већ трећу годину из буџета додјељује средства студентима докторских студија, као вид подршке током студирања, а ове године у питању су занимања која су потребна овој локалној заједници. Честитам студентима на њиховом успјеху, као и на избору занимања, јер шумарство и туризам су гране које могу много да помогну нашој локалној заједници", нагласио је начелник Вођевић у изјави за новинаре.

Он је појаснио да општина Мркоњић Град има велике површине прекривене шумом, коју експлоатишу.

"У разговору са студентима шумарства имао сам прилику да чујем да се води доста рачуна о нашим шумским богатствима. Туризам је, такође, велика привредна могућност за развој наше општине, тако да су њихова занимања за мене као начелника више него интересантна", рекао је Вођевић.

Докторанд на трећем циклусу студија Шумарског факултета Илија Чигоја захвалио је општини што води рачуна о студентима у континуитету, односно пружа подршку и на првом циклусу студирања, факултету, а касније и на докторским студијама.

"Ми смо још становници Мркоњић Града и стављамо се на располагање општини ако можемо да помогнемо када је у питању област шумарства, јер желимо да вратимо уложену подршку у наше школовање", поручио је Чигоја.

Докторанд на трећем циклусу студија Шумарског факултета Срђан Билић захвалио је општини на подршци и упутио поруку младим људима да има смисла да се баве науком, као и да остану у овој локалној заједници.

Општина Мркоњић Град додијелила је једнократну помоћ за два докторанда из области шумарства и за једног докторанда из области туризма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана