Mrkonjić Grad: Organizovan prijem za doktorande

GS
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD- Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević organizovao je danas prijem za tri doktoranda koji su ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć od opštine Mrkonjić Grad u iznosu od 2.000 KM.

"Opština Mrkonjić Grad već treću godinu iz budžeta dodjeljuje sredstva studentima doktorskih studija, kao vid podrške tokom studiranja, a ove godine u pitanju su zanimanja koja su potrebna ovoj lokalnoj zajednici. Čestitam studentima na njihovom uspjehu, kao i na izboru zanimanja, jer šumarstvo i turizam su grane koje mogu mnogo da pomognu našoj lokalnoj zajednici", naglasio je načelnik Vođević u izjavi za novinare.

On je pojasnio da opština Mrkonjić Grad ima velike površine prekrivene šumom, koju eksploatišu.

"U razgovoru sa studentima šumarstva imao sam priliku da čujem da se vodi dosta računa o našim šumskim bogatstvima. Turizam je, takođe, velika privredna mogućnost za razvoj naše opštine, tako da su njihova zanimanja za mene kao načelnika više nego interesantna", rekao je Vođević.

Doktorand na trećem ciklusu studija Šumarskog fakulteta Ilija Čigoja zahvalio je opštini što vodi računa o studentima u kontinuitetu, odnosno pruža podršku i na prvom ciklusu studiranja, fakultetu, a kasnije i na doktorskim studijama.

"Mi smo još stanovnici Mrkonjić Grada i stavljamo se na raspolaganje opštini ako možemo da pomognemo kada je u pitanju oblast šumarstva, jer želimo da vratimo uloženu podršku u naše školovanje", poručio je Čigoja.

Doktorand na trećem ciklusu studija Šumarskog fakulteta Srđan Bilić zahvalio je opštini na podršci i uputio poruku mladim ljudima da ima smisla da se bave naukom, kao i da ostanu u ovoj lokalnoj zajednici.

Opština Mrkonjić Grad dodijelila je jednokratnu pomoć za dva doktoranda iz oblasti šumarstva i za jednog doktoranda iz oblasti turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana