Модрича: Ватрогасна јединица добила ново возило

Srna
Модрича: Ватрогасна јединица добила ново возило

МОДРИЧА - Територијална ватрогасна јединица у Модричи данас је добила ново ватрогасно возило, за које су Ватрогасни савез Републике Српске и општина Модрича обезбиједили 361.000 КМ. Потпредсједник Ватрогасног савеза Републике Српске Небојша Миљуш рекао је да је Савез за набавку новог ватрогасног возила издвојио 300.000 КМ.

"Ватрогасна јединица Модрича има добру опрему, а са новим ватрогасним возилом успјешније ће дјеловати у гашењу пожара", навео је Миљуш.

Он је истакао да је возило набављено у оквиру пројекта опремања ватрогасних јединица у Републици Српској.

Миљуш је напоменуо да је од почетка пројекта, који су одобрили овај савез и Влада Републике Српске, за потребе ватрогасних јединица у Српској набављено више од 300 ватрогасних возила.

Начелник Модриче Младен Крекић рекао је да је набавком новог ватрогасног возила повећана безбједност грађана од пожара и других елементарних непогода.

"Општина Модрича и Територијална ватрогасна јединица имају добру сарадњу са Ватрогасним савезом Српске, уз чију је помоћ 2017. године набављено слично ватрогасно возило", подсјетио је Крекић.

Он је оцијенио да је Ватрогасна јединица добро опремљена, а да је потребно набавити покретне љестве за интервенције на већим висинама.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Модрича Драган Стјепанић рекао је да модрички ватрогасци са постојећом опремом и новим ватрогасним возилом могу успјешно интервенисати на гашењу пожара и спасавању људи и материјалних средства у свим катастрофама.

"Са новим возилом Територијална ватрогасна јединица Модрича има пет ватрогасних возила укупног капацитета 20.000 литара воде и пјенила за гашење пожара, те три пратећа возила и орему за све врсте интервенција", рекао је Стјепанић.

Он је навео да је ново возило са погоном на сва четири точка, са резервоарима од 5.000 литара воде и 300 литара пјенила, има два навална витла и витло за извлачење терета до 5.800 килограма, те водени топ капацитета 2.000 литара воде у минуту са максималним дометом од 70 метара.

Територијана ватрогасна јединица Модрича има 16 запослених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана