Modriča: Vatrogasna jedinica dobila novo vozilo

Srna
Modriča: Vatrogasna jedinica dobila novo vozilo

MODRIČA - Teritorijalna vatrogasna jedinica u Modriči danas je dobila novo vatrogasno vozilo, za koje su Vatrogasni savez Republike Srpske i opština Modriča obezbijedili 361.000 KM. Potpredsjednik Vatrogasnog saveza Republike Srpske Nebojša Miljuš rekao je da je Savez za nabavku novog vatrogasnog vozila izdvojio 300.000 KM.

"Vatrogasna jedinica Modriča ima dobru opremu, a sa novim vatrogasnim vozilom uspješnije će djelovati u gašenju požara", naveo je Miljuš.

On je istakao da je vozilo nabavljeno u okviru projekta opremanja vatrogasnih jedinica u Republici Srpskoj.

Miljuš je napomenuo da je od početka projekta, koji su odobrili ovaj savez i Vlada Republike Srpske, za potrebe vatrogasnih jedinica u Srpskoj nabavljeno više od 300 vatrogasnih vozila.

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da je nabavkom novog vatrogasnog vozila povećana bezbjednost građana od požara i drugih elementarnih nepogoda.

"Opština Modriča i Teritorijalna vatrogasna jedinica imaju dobru saradnju sa Vatrogasnim savezom Srpske, uz čiju je pomoć 2017. godine nabavljeno slično vatrogasno vozilo", podsjetio je Krekić.

On je ocijenio da je Vatrogasna jedinica dobro opremljena, a da je potrebno nabaviti pokretne ljestve za intervencije na većim visinama.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča Dragan Stjepanić rekao je da modrički vatrogasci sa postojećom opremom i novim vatrogasnim vozilom mogu uspješno intervenisati na gašenju požara i spasavanju ljudi i materijalnih sredstva u svim katastrofama.

"Sa novim vozilom Teritorijalna vatrogasna jedinica Modriča ima pet vatrogasnih vozila ukupnog kapaciteta 20.000 litara vode i pjenila za gašenje požara, te tri prateća vozila i oremu za sve vrste intervencija", rekao je Stjepanić.

On je naveo da je novo vozilo sa pogonom na sva četiri točka, sa rezervoarima od 5.000 litara vode i 300 litara pjenila, ima dva navalna vitla i vitlo za izvlačenje tereta do 5.800 kilograma, te vodeni top kapaciteta 2.000 litara vode u minutu sa maksimalnim dometom od 70 metara.

Teritorijana vatrogasna jedinica Modriča ima 16 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana