Млади Требињци уређивали излетиште на Ублима

Срна
Млади Требињци уређивали излетиште на Ублима

ТРЕБИЊЕ - Педесетак младих из Требиња организовали су данас еколошку акцију уређења требињског излетишта Зубачка Убла, поводом Међународног дана младих, а на тој локацији посјетили су их и градоначелник Мирко Ћурић и замјеник градоначелника Слађана Скочајић.

Ћурић је том приликом нагласио да ово излетиште зову "плућа Требиња" и да оно изискује пажњу када је ријеч о улагањима.

Према његовим ријечима, ових дана очекује се да у ово подручје дође вода, што је предуслов за све остале инвестиције.

Он је подсјетио да је након дужег времена поново у функцији Планинарски дом и поручио да треба наставити са улагањима.

"Надамо се да ћемо већ у наредном периоду знатније улагати и израдом одређених зонинг планова и проглашењем парка природе овог подручја ће се сигурно све промијенити", рекао је Ћурић новинарима.

Ћурић је истакао да млади, али и остали грађани требају да одржавају околину, да је очисте и не загађују овако уређен природни амбијент.

Александар Бодирога, један од учесника ове акције, рекао је да ово традиционално окупљање младих има за циљ да уреди ово требињско излетиште.

"Користим прилику да захвалим градоначелнику и Градској управи који већ неколико година помажу студенте, ђаке, слањем на излете, стипендијама и за подршку младима", каже Бодирога.

Међу младима који су данас подржали ову акцију је и Немања Шешељ, који је истакао да су данашњом акцијом жељели да пробуде свијест код младих о чувању љепоте ових предјела.

"Природа је нешто најљепше што ми овдје имамо и то треба да чувамо. Једна од ствари које ми можемо је да позовемо првенствено младе да се дружимо али и да чувамо природу", рекао је Шешељ новинарима.

Генерална скупштина Уједињених нација је 1999. године донијела одлуку да се 12. август обиљежава као Међународни дан младих, а овогодишња тема је "Ангажовање младих за глобално дјеловање".

Међународни дан младих настоји да подигне свијест о правним, економским, социјалним, образовним, културним и свим осталим питањима с којима се сусрећу млади људи широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана