Mladi Trebinjci uređivali izletište na Ublima

Srna
Mladi Trebinjci uređivali izletište na Ublima

TREBINjE - Pedesetak mladih iz Trebinja organizovali su danas ekološku akciju uređenja trebinjskog izletišta Zubačka Ubla, povodom Međunarodnog dana mladih, a na toj lokaciji posjetili su ih i gradonačelnik Mirko Ćurić i zamjenik gradonačelnika Slađana Skočajić.

Ćurić je tom prilikom naglasio da ovo izletište zovu "pluća Trebinja" i da ono iziskuje pažnju kada je riječ o ulaganjima.

Prema njegovim riječima, ovih dana očekuje se da u ovo područje dođe voda, što je preduslov za sve ostale investicije.

On je podsjetio da je nakon dužeg vremena ponovo u funkciji Planinarski dom i poručio da treba nastaviti sa ulaganjima.

"Nadamo se da ćemo već u narednom periodu znatnije ulagati i izradom određenih zoning planova i proglašenjem parka prirode ovog područja će se sigurno sve promijeniti", rekao je Ćurić novinarima.

Ćurić je istakao da mladi, ali i ostali građani trebaju da održavaju okolinu, da je očiste i ne zagađuju ovako uređen prirodni ambijent.

Aleksandar Bodiroga, jedan od učesnika ove akcije, rekao je da ovo tradicionalno okupljanje mladih ima za cilj da uredi ovo trebinjsko izletište.

"Koristim priliku da zahvalim gradonačelniku i Gradskoj upravi koji već nekoliko godina pomažu studente, đake, slanjem na izlete, stipendijama i za podršku mladima", kaže Bodiroga.

Među mladima koji su danas podržali ovu akciju je i Nemanja Šešelj, koji je istakao da su današnjom akcijom željeli da probude svijest kod mladih o čuvanju ljepote ovih predjela.

"Priroda je nešto najljepše što mi ovdje imamo i to treba da čuvamo. Jedna od stvari koje mi možemo je da pozovemo prvenstveno mlade da se družimo ali i da čuvamo prirodu", rekao je Šešelj novinarima.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1999. godine donijela odluku da se 12. avgust obilježava kao Međunarodni dan mladih, a ovogodišnja tema je "Angažovanje mladih za globalno djelovanje".

Međunarodni dan mladih nastoji da podigne svijest o pravnim, ekonomskim, socijalnim, obrazovnim, kulturnim i svim ostalim pitanjima s kojima se susreću mladi ljudi širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana