Мјештани Јаворана траже припајање Бањалуци, не желе више бити дио Кнежева

Г.С.
Мјештани Јаворана траже припајање Бањалуци, не желе више бити дио Кнежева

БАЊАЛУКА - Посланик ПДП у парламенту Српске, Небојша Дринић позвао је извршну власт да ријеши питање села Јаворани, које територијално припада општини Кнежево, али мјештани овог села не могу да организују живот мимо Бањалуке.

Више од 95 одсто становника Јаворана, које предводи локални свештеник, потписало је петицију за припајање њиховог села граду Бањалуци, због маћехинског односа општинске власти Кнежева. Ријеч је о 240 домаћинстава. Сматрам да је ова иницијатива рационална. Зато сам данас глас народа овог краја у републичком парламенту истакао је Дринић током скупштинеске расправе о Нацрту закона о припајању дијела града Зворника општини Лопаре.

Он је напоменуо да ће подржати Нацрт закона о припајању дијела града Зворника општини Лопаре.

"На првом мјесту свима нама треба да буде квалитет живота грађана", апострофирао је Дринић.

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић изразила је спремност да у наредном периоду организује састанак са представницима села Јаворани, на којем би било ријечи о њиховој иницијативи.

"Радимо у складу са Законом о териториалној организацији Републике Српске и Уставом Републике Српске, а с циљем побољшања услова живота грађана. Спремни смо да у наредном периоду разговарамо са мјештанима Јаворана о њиховим проблемима", рекла је Јујићева, преноси Српскаинфо.

Подсјетила је да ће, у складу са Нацртом закона о припајању дијела града Зворника општини Лопаре, бити припојен дио насељеног мјеста Кисељак (мјесто Завршје) на зворничком подручју, насељеном мјесту Подгора на подручју Лопара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана