Милић: Правовремено одговорити на захтјеве осигураника и корисника

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Директор Фонда пензијско-инвалидског осигурања (ПИО) Републике Српске Младен Милић изјавио је данас у Приједору да је обавеза и дужност ове институције да правовремено одговори на захтјеве својих осигураника и корисника.

"Ми се са 574 запослена од Костајнице до Љубиња трудимо да пружимо услуге. Ми желимо на лицу мјеста да сазнамо од представника удружења пензионера како су и колико задовољни нашим услугама. Фонд је сервис не само осигураника и уплатилаца доприноса, него и корисника којих је 273.000, од чега 223.000 живи у Републици Српској", рекао је Милић новинарима у Приједору приликом посјете овдашњем удружењу пензионера.

Милић је навео да се због тога и одржавају скупови попут данашњег у Приједору који је четврти регионални састанак у Републици Српској.

Предсједник Удружења пензионера града Приједора Слободан Брдар изјавио је да је Градска управа Приједор у текућој години помогла ово удружење на начин да је и два мјесеца прије истека календарске године испоштовала предвиђена средства.

"Да нема таквог односа према најстаријој популацији, била би упитна чак и исплата посмртнина јер је 40 одсто повећана смртност наших чланова и ми смо у обавези њиховим породицама исплатити трошкове сахране", рекао је Брдар.

Он је додао да ће се на данашњем састанку заузети и став у вези са пријевременим изборима за градоначелника Приједора.

"За избор градоначелника ми немамо дилеме. Онај ко помаже пензионере, тај ће и добити повјерење, а највише нам је помогла ова садашња градска администрација", додао је Брдар.

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић рекао је да је ово редовна посјета регијама да се од локалних удружења пензионара чују потребе и очекивања, а да их онда републичко удружење артикулише ка локалним и републичким властима.

В.д. начелника Одјељења за друштвене дјелатности града Приједора Моња Касаловић рекла је да је у буџету града за ову годину било првобитно предвиђено 200.000 КМ за ово удружење, да је тај износ увећан на 250.000 КМ и да је за идућу годину у нацрту буџета та ставка поново увећана, и то на 300.000 КМ.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана