Milić: Pravovremeno odgovoriti na zahtjeve osiguranika i korisnika

Srna
Foto: Srna

PRIJEDOR - Direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) Republike Srpske Mladen Milić izjavio je danas u Prijedoru da je obaveza i dužnost ove institucije da pravovremeno odgovori na zahtjeve svojih osiguranika i korisnika.

"Mi se sa 574 zaposlena od Kostajnice do Ljubinja trudimo da pružimo usluge. Mi želimo na licu mjesta da saznamo od predstavnika udruženja penzionera kako su i koliko zadovoljni našim uslugama. Fond je servis ne samo osiguranika i uplatilaca doprinosa, nego i korisnika kojih je 273.000, od čega 223.000 živi u Republici Srpskoj", rekao je Milić novinarima u Prijedoru prilikom posjete ovdašnjem udruženju penzionera.

Milić je naveo da se zbog toga i održavaju skupovi poput današnjeg u Prijedoru koji je četvrti regionalni sastanak u Republici Srpskoj.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar izjavio je da je Gradska uprava Prijedor u tekućoj godini pomogla ovo udruženje na način da je i dva mjeseca prije isteka kalendarske godine ispoštovala predviđena sredstva.

"Da nema takvog odnosa prema najstarijoj populaciji, bila bi upitna čak i isplata posmrtnina jer je 40 odsto povećana smrtnost naših članova i mi smo u obavezi njihovim porodicama isplatiti troškove sahrane", rekao je Brdar.

On je dodao da će se na današnjem sastanku zauzeti i stav u vezi sa prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora.

"Za izbor gradonačelnika mi nemamo dileme. Onaj ko pomaže penzionere, taj će i dobiti povjerenje, a najviše nam je pomogla ova sadašnja gradska administracija", dodao je Brdar.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović rekao je da je ovo redovna posjeta regijama da se od lokalnih udruženja penzionara čuju potrebe i očekivanja, a da ih onda republičko udruženje artikuliše ka lokalnim i republičkim vlastima.

V.d. načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Monja Kasalović rekla je da je u budžetu grada za ovu godinu bilo prvobitno predviđeno 200.000 KM za ovo udruženje, da je taj iznos uvećan na 250.000 KM i da je za iduću godinu u nacrtu budžeta ta stavka ponovo uvećana, i to na 300.000 KM.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana