Мићић: Гласајмо за младе Бијељинце

Г.С.
Мићић: Гласајмо за младе Бијељинце

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић позвао је суграђане да у суботу, 19. септембра, подрже Емилију Лазић, Љубинку Марковић и Данила Симића, учеснике Дјечијег музичког такмичења "Ритам Европе", тако што ће током преноса програма на Радио-телевизији Републике Српске послати СМС поруку ПЈЕСМА/размак/01 на број 091510720.

"Бијељину представљају талентовани млади људи који заслужују нашу подршку", поручио је Мићић.

Он је најавио да ће Градска управа настојати да подржи све талентоване омладинце како би им помогла да развију своје таленте, наводи се у саопштењу локалне управе.

"Гласајмо у суботу за представнике Бијељине и потрудимо се да будемо домаћини "Ритма Европе" 2021. године", поручио је градоначелник.

Телевизијски пренос такмичења на РТРС-у почиње у суботу, 19. септембра, од 20.10 часова, а број порука током гласања је неограничен.

Највеће европско дјечије музичко такмичење први пут се одржава у Републици Српској и на њему ће учествовати представници 14 општина и градова.

Млади ће представљати једну државу и пјеваће на језику те земље, а Бијељинци ће извести нумеру "Солди" са којом је Италија наступила на прошлогодишњој "Пјесми Евровизије".

Аудиција за избор младих пјевача и плесача који ће наступити на овогодишњем "Ритму Европе" одржана је у фебруару. Данило Симић изабран је као пјевач, а Емилија Лазић и Љубинка Марковић помоћи ће му извођењем кореографије.

Фестивал је осмишљен у складу са Европском повељом о учешћу младих у јавном животу на локалном и регионалном нивоу, Бијелом књигом ЕУ о младима, односно, националним и локалним стратегијама за младе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана