Mićić: Glasajmo za mlade Bijeljince

G.S.
Mićić: Glasajmo za mlade Bijeljince

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pozvao je sugrađane da u subotu, 19. septembra, podrže Emiliju Lazić, Ljubinku Marković i Danila Simića, učesnike Dječijeg muzičkog takmičenja "Ritam Evrope", tako što će tokom prenosa programa na Radio-televiziji Republike Srpske poslati SMS poruku PJESMA/razmak/01 na broj 091510720.

"Bijeljinu predstavljaju talentovani mladi ljudi koji zaslužuju našu podršku", poručio je Mićić.

On je najavio da će Gradska uprava nastojati da podrži sve talentovane omladince kako bi im pomogla da razviju svoje talente, navodi se u saopštenju lokalne uprave.

"Glasajmo u subotu za predstavnike Bijeljine i potrudimo se da budemo domaćini "Ritma Evrope" 2021. godine", poručio je gradonačelnik.

Televizijski prenos takmičenja na RTRS-u počinje u subotu, 19. septembra, od 20.10 časova, a broj poruka tokom glasanja je neograničen.

Najveće evropsko dječije muzičko takmičenje prvi put se održava u Republici Srpskoj i na njemu će učestvovati predstavnici 14 opština i gradova.

Mladi će predstavljati jednu državu i pjevaće na jeziku te zemlje, a Bijeljinci će izvesti numeru "Soldi" sa kojom je Italija nastupila na prošlogodišnjoj "Pjesmi Evrovizije".

Audicija za izbor mladih pjevača i plesača koji će nastupiti na ovogodišnjem "Ritmu Evrope" održana je u februaru. Danilo Simić izabran je kao pjevač, a Emilija Lazić i Ljubinka Marković pomoći će mu izvođenjem koreografije.

Festival je osmišljen u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Bijelom knjigom EU o mladima, odnosno, nacionalnim i lokalnim strategijama za mlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana