Медицински факултет у Фочи: Студенти усавршавају клиничке вјештине

Р. Ђ.
Медицински факултет у Фочи: Студенти усавршавају клиничке вјештине

Фоча - Прва школа клиничких вјештина окупила је у петак на Медицинском факултету у Фочи педесет студената из Српске и Србије, укључујући и оне са Косова, који ће током три дана кроз бројне радионице и практичне вјежбе усавршити знање и размијенити искуства из медицине.

Школу је организовао Студентски парламент Студентског дома у Фочи са идејом да унаприједе практична знања из области клиничких вјештина.

- Циљ је да кроз више радионица из основа хирургије, из области брзог траума прегледа и кардиопулмоналне реанимације, неонаталне интубације и лумбалне пункције, стекнемо вјештине које сваки љекар који изађе са медицинског факултета треба да посједује, а на неки начин се занемарују кроз наставу. Намјера нам је да управо те вјештине приближимо студентима - рекао је члан Организационог одбора Арсен Павловић.

Медицински факултет и Универзитетска болница у Фочи омогућили су студентима средства и потребне лутке за радионице.

- Важно је упознавање и дружење студената, размјена знања и идеја, а подршка од свих нас је ту - рекао је професор Медицинског факултета и проректор за међународну сарадњу Универзитета у Источном Сарајеву Дејан Бокоњић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана