Medicinski fakultet u Foči: Studenti usavršavaju kliničke vještine

R. Đ.
Medicinski fakultet u Foči: Studenti usavršavaju kliničke vještine

Foča - Prva škola kliničkih vještina okupila je u petak na Medicinskom fakultetu u Foči pedeset studenata iz Srpske i Srbije, uključujući i one sa Kosova, koji će tokom tri dana kroz brojne radionice i praktične vježbe usavršiti znanje i razmijeniti iskustva iz medicine.

Školu je organizovao Studentski parlament Studentskog doma u Foči sa idejom da unaprijede praktična znanja iz oblasti kliničkih vještina.

- Cilj je da kroz više radionica iz osnova hirurgije, iz oblasti brzog trauma pregleda i kardiopulmonalne reanimacije, neonatalne intubacije i lumbalne punkcije, steknemo vještine koje svaki ljekar koji izađe sa medicinskog fakulteta treba da posjeduje, a na neki način se zanemaruju kroz nastavu. Namjera nam je da upravo te vještine približimo studentima - rekao je član Organizacionog odbora Arsen Pavlović.

Medicinski fakultet i Univerzitetska bolnica u Foči omogućili su studentima sredstva i potrebne lutke za radionice.

- Važno je upoznavanje i druženje studenata, razmjena znanja i ideja, a podrška od svih nas je tu - rekao je profesor Medicinskog fakulteta i prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Bokonjić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana