Марковић:У Дубаију представљени инвестициони потенцијали БиХ

Срна
Марковић:У Дубаију представљени инвестициони потенцијали БиХ

САРАЈЕВО- Директор Агенције за промоцију страних инвестиција БиХ (ФИПА) Милица Марковић у току 25. Свјетске инвестиционе конференције у Дубаију представила је могућности улагања, потенцијале и пословни амбијент БиХ.

Инвестициона конференција одржана је у Дубаију 20. и 21. октобра на тему посљедица пандемије и нових трендова улагања и захтјева инвеститора, као дио "Експо Дубаи 2021".

Марковићева је истакла да је неопходно активним дјеловањем искористити промјене у ланцима снабдијевања, који су актуелни због настојања да се достигне мања подложност поремећајима изазваним пандемијом. Она је током конференције одржала низ састанака са представницима Конференције УН о трговини и развоју (УНЦТАД), Организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД), Исламске развојне банке (ИсДБ) и договорене су конкретне активности за наредни период ради интензивирања промоције потенцијала и могућности инвестирања у БиХ.

Потенцијални инвеститори су се увјерили да добављачи и производни погони не би требали били предалеко од сједишта компанија, што је шанса за БиХ и регион, саопштено је из Фипе.

Конференција је окупила више од 100 лидера и експерата из области страних улагања, представника водећих агенција за страна улагања у свијету, међународних институција, финансијских институција, представника приватног сектора, водећих економиста, истраживача, те политичких представника и академске заједнице како би разговарали о посљедњим трендовима у сфери страних улагања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана