Marković:U Dubaiju predstavljeni investicioni potencijali BiH

Srna
Marković:U Dubaiju predstavljeni investicioni potencijali BiH

SARAJEVO- Direktor Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA) Milica Marković u toku 25. Svjetske investicione konferencije u Dubaiju predstavila je mogućnosti ulaganja, potencijale i poslovni ambijent BiH.

Investiciona konferencija održana je u Dubaiju 20. i 21. oktobra na temu posljedica pandemije i novih trendova ulaganja i zahtjeva investitora, kao dio "Ekspo Dubai 2021".

Markovićeva je istakla da je neophodno aktivnim djelovanjem iskoristiti promjene u lancima snabdijevanja, koji su aktuelni zbog nastojanja da se dostigne manja podložnost poremećajima izazvanim pandemijom. Ona je tokom konferencije održala niz sastanaka sa predstavnicima Konferencije UN o trgovini i razvoju (UNCTAD), Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), Islamske razvojne banke (IsDB) i dogovorene su konkretne aktivnosti za naredni period radi intenziviranja promocije potencijala i mogućnosti investiranja u BiH.

Potencijalni investitori su se uvjerili da dobavljači i proizvodni pogoni ne bi trebali bili predaleko od sjedišta kompanija, što je šansa za BiH i region, saopšteno je iz Fipe.

Konferencija je okupila više od 100 lidera i eksperata iz oblasti stranih ulaganja, predstavnika vodećih agencija za strana ulaganja u svijetu, međunarodnih institucija, finansijskih institucija, predstavnika privatnog sektora, vodećih ekonomista, istraživača, te političkih predstavnika i akademske zajednice kako bi razgovarali o posljednjim trendovima u sferi stranih ulaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana