Кузмановић: "Српска кућа" у Подгорици - српски светионик

Срна
Кузмановић: "Српска кућа" у Подгорици - српски светионик

БАЊАЛУКА - Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске (АНУРС) Рајко Кузамновић рекао је да је "Српска кућа" у Подгорици као научна и културна институција - српски свјетионик.

Кузмановић је, након састанка у Бањалуци са делегацијом "Српске куће" из Подгорице, рекао новинарима да је договорено да се изврши међусобна размјена издања.

Он је подсјетио да АНУРС, који није класична издавачка кућа, има више од 200 издања која ће бити подарена "Српској кући".

Кузмановић је рекао да је на састанку договорено да "Српску кућу" у Подгорици у догледно вријеме посјети делегација АНУРС и Републике Српске у функцији рада ове двије културне институције.

Он је додао да је саговорнике упознао о раду АНУРС. Директор "Српске куће" Емилио Лабудовић рекао је новинарима да је са званичницима Републике Српске постигнут висок степен сагласности о српском јединству.

"У овом тренутку неопходно је постићи национално, духовно и културно јединство српског народа. Не треба да се дијелимо на Србе из Црне Горе, Крајине, Републике Српске, већ треба да смо Срби гдје год да смо и шта год да смо", поручио је Лабудовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана