Kuzmanović: "Srpska kuća" u Podgorici - srpski svetionik

Srna
Kuzmanović: "Srpska kuća" u Podgorici - srpski svetionik

BANjALUKA - Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) Rajko Kuzamnović rekao je da je "Srpska kuća" u Podgorici kao naučna i kulturna institucija - srpski svjetionik.

Kuzmanović je, nakon sastanka u Banjaluci sa delegacijom "Srpske kuće" iz Podgorice, rekao novinarima da je dogovoreno da se izvrši međusobna razmjena izdanja.

On je podsjetio da ANURS, koji nije klasična izdavačka kuća, ima više od 200 izdanja koja će biti podarena "Srpskoj kući".

Kuzmanović je rekao da je na sastanku dogovoreno da "Srpsku kuću" u Podgorici u dogledno vrijeme posjeti delegacija ANURS i Republike Srpske u funkciji rada ove dvije kulturne institucije.

On je dodao da je sagovornike upoznao o radu ANURS. Direktor "Srpske kuće" Emilio Labudović rekao je novinarima da je sa zvaničnicima Republike Srpske postignut visok stepen saglasnosti o srpskom jedinstvu.

"U ovom trenutku neophodno je postići nacionalno, duhovno i kulturno jedinstvo srpskog naroda. Ne treba da se dijelimo na Srbe iz Crne Gore, Krajine, Republike Srpske, već treba da smo Srbi gdje god da smo i šta god da smo", poručio je Labudović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana