“Култ Немањића кроз вијекове” у четвртак у Босанском Петровцу

Агенције
“Култ Немањића кроз вијекове” у четвртак у Босанском Петровцу

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - Културно-умјетничко друштво младих „Грмеч” из Дринића организује предавања у оквиру пројекта „Култ Немањића кроз вијекове”, која ће бити одржана у четвртак 17. октобра у Дому културе у Босанском Петровцу, са почетком у 18.30 часова.

Сви посјетиоци имаће прилику присуствовати предавањима која ће обухватити три теме, а то су „Историјски значај српских православних манастира”, затим предавање „О писмености и књижевности код Срба”, као и предавање на тему „Осам вијекова светосавља – улога и значај Савине просвјетитељске мисије у историји српског народа”.

Предавања ће одржати Боривоје Милошевић, ванредни професор Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци, Драган Драгомировић, руководилац библиотеке Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци, те Предраг Вујић, професор православне вјеронауке.

Поред тога, у оквиру ових предавања биће уприличена и промоција публикације „Поруке из светосавске прошлости: мала читанка о историји и духовности српског народа”, чији је уредник Бошко Бранковић, професор историје на Филозофском факултету Универзитета у Бањалуци.

„Позивамо све заинтересоване да дођу у четвртак у Дом културе у Босанском Петровцу и својим присуством подрже и увеличају овај догађај. Радујемо се вашем доласку у што већем броју”, поручили су организатори.

Иначе, генерални покровитељ овог пројекта је Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних полсова Србије, док су пројекат подржали општине Босански Петровац и Петровац-Дринић, затим Епархија Бихаћко-петровачка, Удружење историчара РС „Милорад Екмечић”, Удружење грађана „Петровчани” из Новог Сада и Завичајно удружење „Петровац” из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана