Козарска Дубица: Начелник, посланик и привредник донирали пакете животних намирница

Срна
Козарска Дубица: Начелник, посланик и привредник донирали пакете животних намирница

КОЗАРСКА ДУБИЦА - На кућне адресе 100 социјално угрожених породица, волонтери Црвеног крста општине Козарска Дубица доставиће сутра пакете основних животних намирница и по 10 килограма брашна.

Пакети животних намирница вриједни 2.000 КМ донација су начелника општине Козарска Дубица Раденка Рељића и посланика у Народној скупштини Републике Српске Дарка Бањца, док је 100 врећа брашна по 10 килограма донирао власник производног трговачког предузећа "Јелена" из Козарске Дубице Марко Влајсевић.

Списак корисника донације сачинио је Центар за социјални рад Козарска Дубица.

Секретар Црвеног крста у Козарској Дубици Горан Гајић апеловао је да и други који су у могућности помогну суграђанима који живе на рубу егзистенције.

"Нажалост, имамо суграђана којима осим хране, недостају и средстава за хигијену и дезинфекцију. Захваљујем донаторима, а уз помоћ наших волонтера сутра крећемо у дистрибуцију пакета", рекао је Гајић.

Власник предузећа "Јелена" Марко Влајсевић рекао је новинарима да очекује да ће донација бити и више, а да је то предузеће изашло у сусрет и пољопривредним произвођачима при куповини репроматеријала, како би им овогодишња сјетва била јефтинија.

"Људи не треба да се плаше. Козарска Дубица може да се прехрани у наредних годину и по дана, јер имамо довољне количине брашна, као и залиха пшенице", рекао је Влајсевић.

Брашно, уље, шећер, рибу и остале животне намирнице Дубичанима ће сутра уручити 25 добровољних пунољетних волонтера из Козарске Дубице, који су се, у ситуацији ванредног стања и спречавања ширења вируса корона, ставили на располагање општинској организацији Црвеног крста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана