Kozarska Dubica: Načelnik, poslanik i privrednik donirali pakete životnih namirnica

Srna
Kozarska Dubica: Načelnik, poslanik i privrednik donirali pakete životnih namirnica

KOZARSKA DUBICA - Na kućne adrese 100 socijalno ugroženih porodica, volonteri Crvenog krsta opštine Kozarska Dubica dostaviće sutra pakete osnovnih životnih namirnica i po 10 kilograma brašna.

Paketi životnih namirnica vrijedni 2.000 KM donacija su načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darka Banjca, dok je 100 vreća brašna po 10 kilograma donirao vlasnik proizvodnog trgovačkog preduzeća "Jelena" iz Kozarske Dubice Marko Vlajsević.

Spisak korisnika donacije sačinio je Centar za socijalni rad Kozarska Dubica.

Sekretar Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici Goran Gajić apelovao je da i drugi koji su u mogućnosti pomognu sugrađanima koji žive na rubu egzistencije.

"Nažalost, imamo sugrađana kojima osim hrane, nedostaju i sredstava za higijenu i dezinfekciju. Zahvaljujem donatorima, a uz pomoć naših volontera sutra krećemo u distribuciju paketa", rekao je Gajić.

Vlasnik preduzeća "Jelena" Marko Vlajsević rekao je novinarima da očekuje da će donacija biti i više, a da je to preduzeće izašlo u susret i poljoprivrednim proizvođačima pri kupovini repromaterijala, kako bi im ovogodišnja sjetva bila jeftinija.

"Ljudi ne treba da se plaše. Kozarska Dubica može da se prehrani u narednih godinu i po dana, jer imamo dovoljne količine brašna, kao i zaliha pšenice", rekao je Vlajsević.

Brašno, ulje, šećer, ribu i ostale životne namirnice Dubičanima će sutra uručiti 25 dobrovoljnih punoljetnih volontera iz Kozarske Dubice, koji su se, u situaciji vanrednog stanja i sprečavanja širenja virusa korona, stavili na raspolaganje opštinskoj organizaciji Crvenog krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana