Костајница: Организовати производњу без радника из општина у којима је потврђен вирус

Срна
Костајница: Организовати производњу без радника из општина у којима је потврђен вирус

КОСТАЈНИЦА - Штаб за ванредне ситуације општине Костајница на данашњој сједници је донио препоруку да сви привредни субјекти на подручју те општине организују производњу без радника који долазе из локалних заједница у којима су потврђени случајеви заразе вирусом корона, рекао је командант штаба Драго Бундало.

Према његовим ријечима, у Костајници нема заражених лица, у самоизолацији се налази 68 особа, док их је осам изашло из надзора. Бундало је рекао новинарима да се у Костајници поштују прописане хигијенско-епидемиолошке мјере и полицијски час, те да до сада није било изрицања санкција.

"Задужују се јавне установе, предузећа, правна лица и сви други субјекти укључени у активности спровођења мјера спречавања и ширења вируса корона, да наставе са активностима са циљем спречавања појаве и ширења вируса, те да примјењују хигијенско-епидемиолошке мјере које су наређене од општинског Штаба за ванредне ситуације", рекао је Бундало.

Он је захвалио предузећима "Сана Линеа" и "Макритекс" из Костајнице која производе и донирају заштитне маске.

"Захваљујем се у своје име и у име цијелог штаба овим предузећима, јер су на овај начин обезбијеђене маске и за институције и за грађане. То ће у значајној мјери допринијети нашој борби против вируса корона", истакао је Бундало.

Волонтери општине Костајница почели су достављати намирнице, а јуче су обишли шест домаћинстава.

"Имали смо девет позива јуче, али три домаћинства нисмо стигли обићи, па ћемо то урадити данас, тако да и данас имамо шест кућа у које треба извршити доставу", рекла је координатор волонтерског сервиса Маја Николић.

Према њеним ријечима, волонтерски сервис тренутно броји девет чланова који, распоређени у мање групе, врше доставу намирница, љекарских рецепата и лијекова грађанима старијим од 65 година и свима који због предузетих мјера не могу сами у набавку.

"Реакције грађана су позитивне, имају стрпљења и схватају да имамо доста позива на које морамо одговорити", рекла је Николићева.

Она је додала да су волонтери прошли обуку у смислу хигијенско-епидемиолошких мјера у Дому здравља у Костајници и позвала све заинтересоване да се придруже и буду на услузи грађанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана