Kostajnica: Organizovati proizvodnju bez radnika iz opština u kojima je potvrđen virus

Srna
Kostajnica: Organizovati proizvodnju bez radnika iz opština u kojima je potvrđen virus

KOSTAJNICA - Štab za vanredne situacije opštine Kostajnica na današnjoj sjednici je donio preporuku da svi privredni subjekti na području te opštine organizuju proizvodnju bez radnika koji dolaze iz lokalnih zajednica u kojima su potvrđeni slučajevi zaraze virusom korona, rekao je komandant štaba Drago Bundalo.

Prema njegovim riječima, u Kostajnici nema zaraženih lica, u samoizolaciji se nalazi 68 osoba, dok ih je osam izašlo iz nadzora. Bundalo je rekao novinarima da se u Kostajnici poštuju propisane higijensko-epidemiološke mjere i policijski čas, te da do sada nije bilo izricanja sankcija.

"Zadužuju se javne ustanove, preduzeća, pravna lica i svi drugi subjekti uključeni u aktivnosti sprovođenja mjera sprečavanja i širenja virusa korona, da nastave sa aktivnostima sa ciljem sprečavanja pojave i širenja virusa, te da primjenjuju higijensko-epidemiološke mjere koje su naređene od opštinskog Štaba za vanredne situacije", rekao je Bundalo.

On je zahvalio preduzećima "Sana Linea" i "Makriteks" iz Kostajnice koja proizvode i doniraju zaštitne maske.

"Zahvaljujem se u svoje ime i u ime cijelog štaba ovim preduzećima, jer su na ovaj način obezbijeđene maske i za institucije i za građane. To će u značajnoj mjeri doprinijeti našoj borbi protiv virusa korona", istakao je Bundalo.

Volonteri opštine Kostajnica počeli su dostavljati namirnice, a juče su obišli šest domaćinstava.

"Imali smo devet poziva juče, ali tri domaćinstva nismo stigli obići, pa ćemo to uraditi danas, tako da i danas imamo šest kuća u koje treba izvršiti dostavu", rekla je koordinator volonterskog servisa Maja Nikolić.

Prema njenim riječima, volonterski servis trenutno broji devet članova koji, raspoređeni u manje grupe, vrše dostavu namirnica, ljekarskih recepata i lijekova građanima starijim od 65 godina i svima koji zbog preduzetih mjera ne mogu sami u nabavku.

"Reakcije građana su pozitivne, imaju strpljenja i shvataju da imamo dosta poziva na koje moramo odgovoriti", rekla je Nikolićeva.

Ona je dodala da su volonteri prošli obuku u smislu higijensko-epidemioloških mjera u Domu zdravlja u Kostajnici i pozvala sve zainteresovane da se pridruže i budu na usluzi građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana