“Кобасицијада” у Кукуљама код Српца окупља излагаче из земље и иностранства

Д. Ј.
“Кобасицијада” у Кукуљама код Српца окупља излагаче из земље и иностранства

СРБАЦ - Прва србачка “Кобасицијада” биће одржана 29. априла код друштвеног дома у Кукуљама уз учешће бројних излагача из земље и иностранства.

Организатор манифестације Бранислав Кокан рекао је да ће бити одржана изложба сухомеснатих производа, показна обрада свиње тешке око 100 килограма и такмичење за најбољу суву кобасицу, а најуспјешнијима ће бити уручени пехари.

- За учешће су се већ пријавили бројни појединци и екипе из Српца, Градишке, Лакташа па чак и Аустрије. Бираћемо најукуснију домаћу кобасицу, али ћемо представити и друге месне прерађевине, попут кулена, сланине, сувог меса и других деликатеса - рекао је Кокан.

Он је позвао заинтересоване излагаче да се пријаве за учешће, а цијена котизације је 10 КМ, док је улаз за посјетиоце бесплатан. Пријаве се врше на бројеве телефона 065/314-133 и 065/518-071.

Кокан додаје да је суорганизатор манифестације Савјет мјесне заједнице Кукуље на челу са предсједником Савјета и народним послаником Радојицом Видовићем.

- У дому ће бити организована бесплатна храна у виду куване кобасице и кољенице, а приредићемо и мини-сајам хране и пића у виду сланих и слатких специјалитета, које ће припремати домаћице из Кукуља и Српца - истакао је Кокан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана