“Kobasicijada” u Kukuljama kod Srpca okuplja izlagače iz zemlje i inostranstva

D. J.
“Kobasicijada” u Kukuljama kod Srpca okuplja izlagače iz zemlje i inostranstva

SRBAC - Prva srbačka “Kobasicijada” biće održana 29. aprila kod društvenog doma u Kukuljama uz učešće brojnih izlagača iz zemlje i inostranstva.

Organizator manifestacije Branislav Kokan rekao je da će biti održana izložba suhomesnatih proizvoda, pokazna obrada svinje teške oko 100 kilograma i takmičenje za najbolju suvu kobasicu, a najuspješnijima će biti uručeni pehari.

- Za učešće su se već prijavili brojni pojedinci i ekipe iz Srpca, Gradiške, Laktaša pa čak i Austrije. Biraćemo najukusniju domaću kobasicu, ali ćemo predstaviti i druge mesne prerađevine, poput kulena, slanine, suvog mesa i drugih delikatesa - rekao je Kokan.

On je pozvao zainteresovane izlagače da se prijave za učešće, a cijena kotizacije je 10 KM, dok je ulaz za posjetioce besplatan. Prijave se vrše na brojeve telefona 065/314-133 i 065/518-071.

Kokan dodaje da je suorganizator manifestacije Savjet mjesne zajednice Kukulje na čelu sa predsjednikom Savjeta i narodnim poslanikom Radojicom Vidovićem.

- U domu će biti organizovana besplatna hrana u vidu kuvane kobasice i koljenice, a priredićemo i mini-sajam hrane i pića u vidu slanih i slatkih specijaliteta, koje će pripremati domaćice iz Kukulja i Srpca - istakao je Kokan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana