Kарантин у фискултурној сали ОС "Вук Караџић у Бијељини

ATV
Kарантин у фискултурној сали ОС "Вук Караџић у Бијељини

Градска управа Бијељина није добила сагласност Оружаних снага БиХ за смјештање лица у карантин у објекат касарне након што прођу тријажу на Граничном прелазу Рача, а за које се потврди да су негативни на вирус Корона.

За ту намијену од данас ће бити мобилисана спортска сала Основне школе Вук Караџић, каже градоначелник Бијељине. 

"Обезбједили смо, односно договорили се да ће војска обезбједити 36 кревета. Ми ћемо данас обезбједити сву логистику. Сутра ујутру ће спортска сала у ОШ Вук Караџић бити у функцији, да сва лица која упути инспектор након 24 часа, 40, колико ће већ бити на граници у карантину који је на Рачи, након тога ће их они упутити ако су заражени у Дом ученика или ако нису заражени у кућну изолацију или у изолацију коју они кажу 14 дана, ко је сумњив, они ће ићи у фискултурну салу школе Вук Караџић", каже Мићо Мићић - градоначелник Бијељине.

Од четири заражене особе, 3 се тренутно налазе у Дому за ученике у Бијељини који је предвиђен за карантин особа са лакшом клиничком сликом. Четврта особа је мајка троје малољетне дјеце која су негативна и која је одлуком надлежних служби остала у породици, у кућној изолацији.

"Констатовано је, уз консултацију са епидемиолозима и инфектологом да је та мајка изузетно дисциплинована била и поштовала све препоруке које су јој дате, тако да су дјеца још увијек негативна. Гледајући социјалне и друге људске разлоге, ми смо се договорили да се она и даље налази под надзором у породици, а отац је транспортован у Дом ученика у карантин", каже Душко Миловановић -  директор Дома Здравља Бијељина.

Болница у Бијељини у потпуности је спемна за прихватање свих случајева, чак и оних најтежих, кажу из ове здравствене установе. 

"Јуче је завршен и развод медициских гасова, тако да је старо грудно одјељење у потпуности стављено у функцију. Тренутно су на располагању 10 респиратора, ако буде било потребно", каже Др Михајло Лазић - помоћник директора за мед. питања у ЈЗУ Општа болница "Свети Врачеви".

Градоначелник Бијељине изјавио је да ће се колегиј и највећи дио радника, почевши од њега, потписати да се одричу дијела мартовске плате за рачун Фонда солидарности. Функционери, почевши од Мићића, даће по 20%, шефови одсјека по 10%, као и сви радници, осим оних са примањима испод 1000 КМ, који ће дати 5%.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана