Источно Сарајево: У Онколошком конзилијуму од сада и радиотерапеут

Г.С.
Источно Сарајево: У Онколошком конзилијуму од сада и радиотерапеут

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Пацијенти Болнице "Србија" од сада ће на располагању имати радиотерапеута у онколошком конзилијуму који ће се састајати сваких 15 дана.

Тиме је комплетиран мултидисциплинарни тим у пуном саставу - онколог, радиолог, хирург, патолог, уролог, гинеколог и радиотерапеут. 

Квалитет онколошког конзилијума подигнут је на највећи могући ниво и онколошким пацијентима се на овај начин обезбјеђује одговарајућа радиотерапија у терапијске и палијативне сврхе, а самим тим овим пацијентима се продужава квалитет живота, саопштено је из Болнице "Србија". 

У саопштењу се додаје да менаџмент ове здравствене установе предано ради како би, поред добрих техничких услова, окупио што бољи љекарски кадар различитих профила и да би у потпуности биле задовољене потребе лијечења становника овог дијела Републике Српске. 

"Наша болница је до сада радиотерапеута контактирала путем телефона и видео-линка или су пацијенти морали ићи у Бањалуку. Овај облик консултација са радиотерапеутом на даљину није давао задовољавајуће резултате, а то значи да су због неадекватне терапије највише испаштали пацијенти. Од сада више нећемо имати ове проблеме", рекао је директор Болнице "Србија" Небојша Шешлија. 

Шешлија каже да му је циљ да се у овој години наставе активности на обезбјеђивању нових кадровских рјешења у корист свих пацијента Болнице "Србија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана