Istočno Sarajevo: U Onkološkom konzilijumu od sada i radioterapeut

G.S.
Istočno Sarajevo: U Onkološkom konzilijumu od sada i radioterapeut

ISTOČNO SARAJEVO - Pacijenti Bolnice "Srbija" od sada će na raspolaganju imati radioterapeuta u onkološkom konzilijumu koji će se sastajati svakih 15 dana.

Time je kompletiran multidisciplinarni tim u punom sastavu - onkolog, radiolog, hirurg, patolog, urolog, ginekolog i radioterapeut. 

Kvalitet onkološkog konzilijuma podignut je na najveći mogući nivo i onkološkim pacijentima se na ovaj način obezbjeđuje odgovarajuća radioterapija u terapijske i palijativne svrhe, a samim tim ovim pacijentima se produžava kvalitet života, saopšteno je iz Bolnice "Srbija". 

U saopštenju se dodaje da menadžment ove zdravstvene ustanove predano radi kako bi, pored dobrih tehničkih uslova, okupio što bolji ljekarski kadar različitih profila i da bi u potpunosti bile zadovoljene potrebe liječenja stanovnika ovog dijela Republike Srpske. 

"Naša bolnica je do sada radioterapeuta kontaktirala putem telefona i video-linka ili su pacijenti morali ići u Banjaluku. Ovaj oblik konsultacija sa radioterapeutom na daljinu nije davao zadovoljavajuće rezultate, a to znači da su zbog neadekvatne terapije najviše ispaštali pacijenti. Od sada više nećemo imati ove probleme", rekao je direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija. 

Šešlija kaže da mu je cilj da se u ovoj godini nastave aktivnosti na obezbjeđivanju novih kadrovskih rješenja u korist svih pacijenta Bolnice "Srbija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana