Источно Сарајево: Највећи број информација у вези са дрогом и злоупотребом положаја

Срна
Источно Сарајево: Највећи број информација у вези са дрогом и злоупотребом положаја

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) у марту су регистровали 234 позива на телефонској линији “Кримоловци”, од којих су четири била са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Посредством електронског обрасца за пријаву кривичног дјела добијено је 86 пријава, од којих 19 са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, саопштено је из Сипе.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са дрогама, злоупотребом службеног положаја и осталим кривичним дјелима.

Од укупног броја примљених информација посредством “Кримоловаца” и електронског обрасца, 19 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у БиХ, а по четири је поступала и Сипа.

У марту је пристигло 10 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама примљеним посредством “Кримоловаца” или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Полицијски службеници Сипе дали су 38 савјета грађанима који су их контактирали анонимним и бесплатним телефонским бројем “Кримоловци” - 080 020 505.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана