Istočno Sarajevo: Najveći broj informacija u vezi sa drogom i zloupotrebom položaja

Srna
Istočno Sarajevo: Najveći broj informacija u vezi sa drogom i zloupotrebom položaja

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) u martu su registrovali 234 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”, od kojih su četiri bila sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Posredstvom elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela dobijeno je 86 prijava, od kojih 19 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, saopšteno je iz Sipe.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa drogama, zloupotrebom službenog položaja i ostalim krivičnim djelima.

Od ukupnog broja primljenih informacija posredstvom “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 19 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po četiri je postupala i Sipa.

U martu je pristiglo 10 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama primljenim posredstvom “Krimolovaca” ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Policijski službenici Sipe dali su 38 savjeta građanima koji su ih kontaktirali anonimnim i besplatnim telefonskim brojem “Krimolovci” - 080 020 505.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana