Градски одбор СНСД-а Бијељина потписао коалициони споразум са НДП-ом

Srna
Градски одбор СНСД-а Бијељина потписао коалициони споразум са НДП-ом

БИЈЕЉИНА - Градски одбори СНСД-а и НДП-а у Бијељини потписали су споразум о заједничком политичком дјеловању до и након локалних избора.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Недељко Ћорић истакао је да се споразум односи и на подршку заједничком кандидату за градоначелника на предстојећим локалним изборима, те да ће након потписивања споразума са коалиционим партнерима услиједити разговори са странкама које нису у коалицији са СНСД-ом на републичком нивоу.

"Спремност свих политичких партија да са нама разговарају показатељ је да је СНСД крупан и незаобилазан фактор који ће обликовати политичке прилике у нашем граду и доказ да наша градска организација схвата властиту одговорност због подршке коју јој грађани Семберије поклањају. Зато је избор одговорних и стручних људи који ће обављати важне функције након избора од кључне важности за промјену стања у нашој средини и испит зрелости за странке окупљене око СНСД-а", истакао је Ћорић.

У саопштењу из бијељинског одобра СНСД-а наводи се да је сврха потписаног споразума да странке које чине дио власти на нивоу Републике Српске дефинишу јединствену политику пред локалне изборе јер ће те странке чинити дио будуће власти на подручју града Бијељина.

"Циљ нам је да након избора формирамо стабилну и функционалну власт која ће заступати и штитити интересе грађана Бијељине и бити спремна да доноси и тешке одлуке које су неопходне нашој средини", рекао је Ћорић.

Предсједник Градског одбора НДП-а Милан Љубојевић рекао је да је коалициони споразум јасан и усаглашен на припремним састанцима прије самог чина потписивања.

Он је нагласио кључну улогу СНСД-а у коалицији и истакао потребу да ова странка има кандидата за градоначелника Бијељине, наводи се у саопштењу.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана