Фоча: Од општине за болницу 10.000 КМ, помажу и одборници

Срна
Фоча: Од општине за болницу 10.000 КМ, помажу и одборници

ФОЧА - Општина Фоча уплатиће фочанској Универзитетској болници 10.000 КМ за борбу против вируса корона, а у акцију помоћи укључило се и неколико одборника, истакнуто је данас на сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

Одборници Сребренко Кунарац и Душан Бодирога одрекли су се мартовског паушала у корист Универзитетске болнице Фоча, а уз новчану помоћ Кунарац је за ову здравствену установу обезбиједио и заштитне визире.

Клуб одборника СНСД-а подијелиће пакете хране социјално угроженима, речено је на састанку Штаба. Кафе-пицерија "Моцарт" уплатила је Болници 1.000 КМ, а град Источно Сарајево је испоручио заштитну опрему.

Начелник општине Радисав Машић рекао је да Штаб поздравља сваку идеју која доприноси борби против вируса корона.

"Позивамо и друге одборнике да се укључе у акцију и све оне који могу и имају начина.

Сви ми који смо на функцијама у локалној заједници издвојили смо 20 одсто личних примања за Фонд солидарности, сви директори наших јавних установа 10 одсто, а дио радника пет одсто и то је примјер који би требало слиједити", поручио је Машић.

На састанку Штаба је наведено да је за пољопривреднике обезбијеђено 268 пакета сјеменског материјала, чија је вриједност око 50.000 КМ, од чега је ресорно министарство у Влади Српске обезбиједило 168, а локална заједница 100 пакета.

Из Штаба је најављено да ће за васкршње празнике 252 пензионера из Фоче, који примају најнижу пензију, а на основу података добијених из Фонда ПИО, добити по 50 КМ помоћи из општинског буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана