Foča: Od opštine za bolnicu 10.000 KM, pomažu i odbornici

Srna
Foča: Od opštine za bolnicu 10.000 KM, pomažu i odbornici

FOČA - Opština Foča uplatiće fočanskoj Univerzitetskoj bolnici 10.000 KM za borbu protiv virusa korona, a u akciju pomoći uključilo se i nekoliko odbornika, istaknuto je danas na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Odbornici Srebrenko Kunarac i Dušan Bodiroga odrekli su se martovskog paušala u korist Univerzitetske bolnice Foča, a uz novčanu pomoć Kunarac je za ovu zdravstvenu ustanovu obezbijedio i zaštitne vizire.

Klub odbornika SNSD-a podijeliće pakete hrane socijalno ugroženima, rečeno je na sastanku Štaba. Kafe-picerija "Mocart" uplatila je Bolnici 1.000 KM, a grad Istočno Sarajevo je isporučio zaštitnu opremu.

Načelnik opštine Radisav Mašić rekao je da Štab pozdravlja svaku ideju koja doprinosi borbi protiv virusa korona.

"Pozivamo i druge odbornike da se uključe u akciju i sve one koji mogu i imaju načina.

Svi mi koji smo na funkcijama u lokalnoj zajednici izdvojili smo 20 odsto ličnih primanja za Fond solidarnosti, svi direktori naših javnih ustanova 10 odsto, a dio radnika pet odsto i to je primjer koji bi trebalo slijediti", poručio je Mašić.

Na sastanku Štaba je navedeno da je za poljoprivrednike obezbijeđeno 268 paketa sjemenskog materijala, čija je vrijednost oko 50.000 KM, od čega je resorno ministarstvo u Vladi Srpske obezbijedilo 168, a lokalna zajednica 100 paketa.

Iz Štaba je najavljeno da će za vaskršnje praznike 252 penzionera iz Foče, koji primaju najnižu penziju, a na osnovu podataka dobijenih iz Fonda PIO, dobiti po 50 KM pomoći iz opštinskog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana