Епилог провјере навода у србачкој основној школи: Ђаци безбједни, није било списка за одстрел

А. Ј. Р.
Епилог провјере навода у србачкој основној школи: Ђаци безбједни, није било списка за одстрел

СРБАЦ - Родитељи ђака Основне школе “Јован Јовановић Змај” немају разлога за страх јер у школи није пронађен никакав списак за одстрел.

Наиме, школски полицајац 19.  маја пријавио је Полицијској станици Србац да је у ОШ “Јован Јовановић Змај” дошло до информације да ученик осмог разреда има списак ученика, да су у његовој перници пронашли маказе за конац дужине десет центиметара, као и да је путем телефонске апликације послата порука колеги из разреда узнемиравајућег садржаја.

О наведеној пријави обавијештени су и упознати психолог и педагог школе, радници Центра за социјални рад Србац и полицијски службеници Криминалистичке полиције Србац.

Како је навео командир Полицијске станице Србац Синиша Шњегота, приликом поступања и рада по наведеној пријави није пронађен никакав списак ђака у којем се спомиње убиство ученика, осим маказа за конац дужине десет центиметара. Додао је да су педагог и психолог утврдили постојање скриншот поруке узнемиравајућег садржаја.

- Обавијештен је и тужилац за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио и наложио да радници Центра за социјални рад Србац, као и стручне службе основне школе предузму мјере и радње из своје надлежности, као и да у предметном догађају нема елемената прекршаја или кривичног дјела. Даљи рад по предметном догађају преузет је од стране радника Центра за социјални рад и радника ОШ “Јован Јовановић Змај” - стоји у саопштењу Шњеготе.

Директорица ОШ “Јован Јовановић Змај” Мануела Рађевић-Јокић навела је да су поводом поменутих дешавања, у вези са постојањем сазнања о постојању списка за одстрел, поступили у складу са законским прописима те су о свему обавијештене надлежне институције.

- Боравак ученика у нашој установи је безбједан. Обезбијеђена је заштита ученика, као и њихова сигурност у школском објекту и настава се нормално одвија - наводи Рађевић-Јокић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана