Epilog provjere navoda u srbačkoj osnovnoj školi: Đaci bezbjedni, nije bilo spiska za odstrel

A. J. R.
Epilog provjere navoda u srbačkoj osnovnoj školi: Đaci bezbjedni, nije bilo spiska za odstrel

SRBAC - Roditelji đaka Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” nemaju razloga za strah jer u školi nije pronađen nikakav spisak za odstrel.

Naime, školski policajac 19.  maja prijavio je Policijskoj stanici Srbac da je u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” došlo do informacije da učenik osmog razreda ima spisak učenika, da su u njegovoj pernici pronašli makaze za konac dužine deset centimetara, kao i da je putem telefonske aplikacije poslata poruka kolegi iz razreda uznemiravajućeg sadržaja.

O navedenoj prijavi obaviješteni su i upoznati psiholog i pedagog škole, radnici Centra za socijalni rad Srbac i policijski službenici Kriminalističke policije Srbac.

Kako je naveo komandir Policijske stanice Srbac Siniša Šnjegota, prilikom postupanja i rada po navedenoj prijavi nije pronađen nikakav spisak đaka u kojem se spominje ubistvo učenika, osim makaza za konac dužine deset centimetara. Dodao je da su pedagog i psiholog utvrdili postojanje skrinšot poruke uznemiravajućeg sadržaja.

- Obaviješten je i tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio i naložio da radnici Centra za socijalni rad Srbac, kao i stručne službe osnovne škole preduzmu mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kao i da u predmetnom događaju nema elemenata prekršaja ili krivičnog djela. Dalji rad po predmetnom događaju preuzet je od strane radnika Centra za socijalni rad i radnika OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” - stoji u saopštenju Šnjegote.

Direktorica OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Manuela Rađević-Jokić navela je da su povodom pomenutih dešavanja, u vezi sa postojanjem saznanja o postojanju spiska za odstrel, postupili u skladu sa zakonskim propisima te su o svemu obaviještene nadležne institucije.

- Boravak učenika u našoj ustanovi je bezbjedan. Obezbijeđena je zaštita učenika, kao i njihova sigurnost u školskom objektu i nastava se normalno odvija - navodi Rađević-Jokić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana