Донација за обнову фискултурне сале ОШ “Бранко Ћопић”

Срна
Донација за обнову фискултурне сале ОШ “Бранко Ћопић”

ПРИЈЕДОР - Основна школа “Бранко Ћопић” Приједор изабрана је за учешће у пројекту обнове и модернизације спортских дворана у основним школама и факултетима спорта у БиХ који финансира ЕУ у оквиру подршке за развој спорта у БиХ, изјавила је данас директор ове школе Сања Муњиза.

“За нашу фискултурну салу кандидовали смо енергетску ефикасност, замјену подова, браварије и крова, као и опремање и надам се да ће ти послови и бити урађени”, рекла је Муњиза Срни.

Она је подсјетила да су пројекти енергетске ефикасности већ реализовани и за централну и за подручну школу у Гомјеници, али да тада није била обухваћена и зграда фискултурне сале у централном објекту.

“Ми од тада имамо написан пројекат за енергетску ефикасност фискултурне сале, као што имамо и цијели низ других пројеката спремних за аплицирање. Трудимо се да пратимо што више јавних позива код што више потенцијалних донатора и пријављујемо се на многе одговарајуће”, навела је Муњиза.

Она је појаснила да је школа у јануару била у ужем избору од 80 образовних установа за учешће у пројекту обнове и модернизације спортских дворана у основним школама и факултетима спорта и да је ове седмице из Министарства просвјете и културе Републике Српске стигла потврда да је ова приједорска школа једна од 40 одабраних за учешће у пројекту.

“У току је припрема техничке документације, након чега ће услиједити припрема тендерске. Надам се да ће од јуна почети реализација пројекта на терену и да би радови могли бити окончани до почетка идуће школске године”, додала је Муњиза.

Она је нагласила да подручна школа у Гомјеници нема фискултурну салу уопште и да постоји спреман пројекат за изградњу тог објекта, те да школа интензивно трага за потенцијалним донаторима. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана