Donacija za obnovu fiskulturne sale OŠ “Branko Ćopić”

Srna
Donacija za obnovu fiskulturne sale OŠ “Branko Ćopić”

PRIJEDOR - Osnovna škola “Branko Ćopić” Prijedor izabrana je za učešće u projektu obnove i modernizacije sportskih dvorana u osnovnim školama i fakultetima sporta u BiH koji finansira EU u okviru podrške za razvoj sporta u BiH, izjavila je danas direktor ove škole Sanja Munjiza.

“Za našu fiskulturnu salu kandidovali smo energetsku efikasnost, zamjenu podova, bravarije i krova, kao i opremanje i nadam se da će ti poslovi i biti urađeni”, rekla je Munjiza Srni.

Ona je podsjetila da su projekti energetske efikasnosti već realizovani i za centralnu i za područnu školu u Gomjenici, ali da tada nije bila obuhvaćena i zgrada fiskulturne sale u centralnom objektu.

“Mi od tada imamo napisan projekat za energetsku efikasnost fiskulturne sale, kao što imamo i cijeli niz drugih projekata spremnih za apliciranje. Trudimo se da pratimo što više javnih poziva kod što više potencijalnih donatora i prijavljujemo se na mnoge odgovarajuće”, navela je Munjiza.

Ona je pojasnila da je škola u januaru bila u užem izboru od 80 obrazovnih ustanova za učešće u projektu obnove i modernizacije sportskih dvorana u osnovnim školama i fakultetima sporta i da je ove sedmice iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske stigla potvrda da je ova prijedorska škola jedna od 40 odabranih za učešće u projektu.

“U toku je priprema tehničke dokumentacije, nakon čega će uslijediti priprema tenderske. Nadam se da će od juna početi realizacija projekta na terenu i da bi radovi mogli biti okončani do početka iduće školske godine”, dodala je Munjiza.

Ona je naglasila da područna škola u Gomjenici nema fiskulturnu salu uopšte i da postoji spreman projekat za izgradnju tog objekta, te da škola intenzivno traga za potencijalnim donatorima. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana