Директор Дома здравља у Дрвару: Нема заштитне опреме за преглед пацијената

Срна
Директор Дома здравља у Дрвару: Нема заштитне опреме за преглед пацијената

ДРВАР- Дом здравља у Дрвару нема заштитну опрему за преглед пацијената, а владе Ливањског кантона и ФБиХ нису обезбиједиле средства за њену набавку, рекла је директор ове здравствене установе Јасна Тица.

- Очајни смо, немамо заштитну опрему да прегледамо пацијенте. На сву срећу, у Дрвару нема заражених вирусом корона, али не дај Боже да буде један случај заразе у условима у каквим ми радимо, доћи ће до појаве вируса корона међу запосленима у Дом здравља, тада неће имати ко да прегледа становништво Дрвара и Босанског Грахова - рекла је Тица.

Она је навела да Дом здравља ради са минималним бројем медицинских сестара и доктора.

- Бесплатно ће нам сашити заштитне маске Фирма „Јумко“, али ми и даље немамо заштитних одијела, тестова и опреме - каже Тица.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је да су Дрварчани из дијаспоре покренули акцију прикупљања новчаних средства за помоћ дрварском Дому здравља.

- Богу хвала још нема заражених виросом корона у Дрвару, али страхујемо од заразе. Становништво Дрвара је у највећем броју старија популација која је највише у опасности - истакла је Рунићева.

Министар здравља, рада, социјалне заштите и избјеглих у Ливањском кантону Василија Броћета није одговарала на позиве.

Жупник Жупе Светог Јосипа у Дрвару и управитељ жупа у Босанском Грахову, Петровцу, Кључу Давор Клечина у саопштењу је поставио питање властима Ливањског кантона да ли Дрвар, Гламоч и Босанско Грахово припадају овом кантону и у епидемији вируса корона или само код експлоатације шума?

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана