Борци вратили заставу Српске испред зграде општине

Срна
Foto: novosti.rs

БАЊАЛУКА, - Зоран Мијић из Козарске Дубице, који је више пута одликован за своја хумана дјела, сматра неприхватљивим скидање заставе Републике Српске са јарбола испред зграде ове општине, истичући да су борци Војске Републике Српске (ВРС) заставу вратили на њено мјесто.

"Ко год да је наредио скидање заставе Републике Српске са јарбола на дан обиљежавања Септембарских дана одбране бацио је велику љагу на борце Војске Републике Српске и изазвао велики гњев грађана Козарске Дубице који су то све са великим незадовољством гледали и о томе причали", рекао је Мијић Срни.

Он истиче да су под заставом Републике Српске многе породице остале без својих најмилијих, због чега није у реду да се на овај дан скине застава Републике Српске.

"Прави борци ВРС су узели ствари у своје руке, скинули општинску и ставили заставу Републике Српске тамо гдје и припада", рекао је Мијић, који је и истакнути спортски радник и тренер Фудбалског клуба "Борац" из Козарске Дубице, те добитник низа признања међу којима је и одликовање предсједника Републике Српске - Медаља заслуге за народ.

Предсједник Народне партије Српске (НПС) Дарко Бањац рекао је раније Срни да су начелник општине и општинска управа наложили да са јарбола испред зграде општинске управе буде скинута застава Републике Српске и постављена само застава општине Козарска Дубица.

На ову изјаву реаговао је начелник општине Раденко Рељић тврдећи да су на згради општине истакнуте тробојке, заставе Републике Српске, док су на јарболима испред општине постављене и заставе са грбом општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана