Borci vratili zastavu Srpske ispred zgrade opštine

Srna
Foto: novosti.rs

BANjALUKA, - Zoran Mijić iz Kozarske Dubice, koji je više puta odlikovan za svoja humana djela, smatra neprihvatljivim skidanje zastave Republike Srpske sa jarbola ispred zgrade ove opštine, ističući da su borci Vojske Republike Srpske (VRS) zastavu vratili na njeno mjesto.

"Ko god da je naredio skidanje zastave Republike Srpske sa jarbola na dan obilježavanja Septembarskih dana odbrane bacio je veliku ljagu na borce Vojske Republike Srpske i izazvao veliki gnjev građana Kozarske Dubice koji su to sve sa velikim nezadovoljstvom gledali i o tome pričali", rekao je Mijić Srni.

On ističe da su pod zastavom Republike Srpske mnoge porodice ostale bez svojih najmilijih, zbog čega nije u redu da se na ovaj dan skine zastava Republike Srpske.

"Pravi borci VRS su uzeli stvari u svoje ruke, skinuli opštinsku i stavili zastavu Republike Srpske tamo gdje i pripada", rekao je Mijić, koji je i istaknuti sportski radnik i trener Fudbalskog kluba "Borac" iz Kozarske Dubice, te dobitnik niza priznanja među kojima je i odlikovanje predsjednika Republike Srpske - Medalja zasluge za narod.

Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac rekao je ranije Srni da su načelnik opštine i opštinska uprava naložili da sa jarbola ispred zgrade opštinske uprave bude skinuta zastava Republike Srpske i postavljena samo zastava opštine Kozarska Dubica.

Na ovu izjavu reagovao je načelnik opštine Radenko Reljić tvrdeći da su na zgradi opštine istaknute trobojke, zastave Republike Srpske, dok su na jarbolima ispred opštine postavljene i zastave sa grbom opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana