Бијељина: Почиње позоришни фестивал смијеха

СРНА
Foto: Агенције

БИЈЕЉИНА- У Бијељини ће данас почети позоришни фестивал "Дани комедије" у оквиру којег ће до 29. марта бити одиграно пет представа театара из Републике Српске и Србије, најављено је из Центра за културу "Семберија".

Прве вечери биће одиграна представа "Боинг, боинг" београдског "Театра на брду" по тексту Марка Камелотија, у режији Предрага Стојменовића, а играју Радован Вујовић, Јелена Гавриловић, Виктор Савић, Марина Воденичар, Нада Мацанковић и Борка Томовић.

За сутра, друге вечери, планирана је представа "Школа за жене" Народног позоришта Републике Српске по тексту Жан батисте Поклен Молијера, у режији Ђурђе Тешић, а играју Ања Илић, Драгана Марич, Жељко Стјепановић, Бојан Колопић, Данило Керкез, Горан Јокић и Ђорђе Марковић.

Трећа представа, која ће бити одиграна 27. марта је "Кућа" београдског "Звездара Тетра" по тексту Небојше Илића, у режији Воје Брајовића, а играју Бранимир Брстина, Небојша Илић и Ивана Зечевић.

Представа "Кумови" Градског позоришта "Семберија" Бијељина планирана је за 28. март. Рађена је по тексту Душана Ковачевића, у режији Драгане Милошевски Попове, а играју Мирна Јовановић, Михаило Максимовић, Драгана Арсенић, Иван Петровић и Ненад Благојевић.

Посљедња представа биће одиграна 29. марта у 20.00 часова, а ријеч је о "Аутобиографији" театра "Вук Београд" у режији Небојше Броћића, а играју Никола Ракочевић, Бојана Стефановић, Ања Павичевић, Тара Ђурашиновић и Никола Ранђеловић.

Све представе биће игране у 20.00 часова.

Улазнице је могуће купити на билетарници Центра за културу. Цијена појединачних је 20 КМ, док комплет улазница кошта 75 КМ.

Ово је 23. издање Фестивала "Дани комедије" за чије је оснивање најзаслужнији велики ентузијаста, новинар и љубитељ позоришта Милан Цвјетиновић, који је преминуо 2008. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана