Bijeljina: Počinje pozorišni festival smijeha

SRNA
Foto: Agencije

BIJELjINA- U Bijeljini će danas početi pozorišni festival "Dani komedije" u okviru kojeg će do 29. marta biti odigrano pet predstava teatara iz Republike Srpske i Srbije, najavljeno je iz Centra za kulturu "Semberija".

Prve večeri biće odigrana predstava "Boing, boing" beogradskog "Teatra na brdu" po tekstu Marka Kamelotija, u režiji Predraga Stojmenovića, a igraju Radovan Vujović, Jelena Gavrilović, Viktor Savić, Marina Vodeničar, Nada Macanković i Borka Tomović.

Za sutra, druge večeri, planirana je predstava "Škola za žene" Narodnog pozorišta Republike Srpske po tekstu Žan batiste Poklen Molijera, u režiji Đurđe Tešić, a igraju Anja Ilić, Dragana Marič, Željko Stjepanović, Bojan Kolopić, Danilo Kerkez, Goran Jokić i Đorđe Marković.

Treća predstava, koja će biti odigrana 27. marta je "Kuća" beogradskog "Zvezdara Tetra" po tekstu Nebojše Ilića, u režiji Voje Brajovića, a igraju Branimir Brstina, Nebojša Ilić i Ivana Zečević.

Predstava "Kumovi" Gradskog pozorišta "Semberija" Bijeljina planirana je za 28. mart. Rađena je po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Dragane Miloševski Popove, a igraju Mirna Jovanović, Mihailo Maksimović, Dragana Arsenić, Ivan Petrović i Nenad Blagojević.

Posljednja predstava biće odigrana 29. marta u 20.00 časova, a riječ je o "Autobiografiji" teatra "Vuk Beograd" u režiji Nebojše Broćića, a igraju Nikola Rakočević, Bojana Stefanović, Anja Pavičević, Tara Đurašinović i Nikola Ranđelović.

Sve predstave biće igrane u 20.00 časova.

Ulaznice je moguće kupiti na biletarnici Centra za kulturu. Cijena pojedinačnih je 20 KM, dok komplet ulaznica košta 75 KM.

Ovo je 23. izdanje Festivala "Dani komedije" za čije je osnivanje najzaslužniji veliki entuzijasta, novinar i ljubitelj pozorišta Milan Cvjetinović, koji je preminuo 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana