Бијељина: Апел матурантима да се не окупљају

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Градски штаб за ванредне ситуација у Бијељини апеловао је да се матуранти због епидемиолошке ситуације не окупљају, а у вези са тим су из Полицијске управе поручили су да ће санкционисати евентулно непоштовање мјера.

Број заражених на подручју Бијељине има благу тенденцију пада, али је епидемиолошка ситуација и даље је неповољна, саопштио је Градски штаб за ванредне ситуације.

Из штаба су навели да љекари упозоравају да највише оболијева радно способно становништво од 40 до 50 година, да је клиничка слика обољелих све тежа, као и да није риједак случај да су комплетне породице хоспитализоване.

На лијечењу у ковид болници тренутно је 61 пацијент, од којих је 13 на респираторима, а 26 на кисеоничкој терапији.

Све мјере Градског штаба, како су напоменули, усклађују се са мјерама Републичког штаба и остају на снази до 24. маја, међу којима је допуштање рада базенима, биоскопима, као и одржавања такмичарских активности уз строго придржавање прописаних мјера.

Љекари су и овај пут скренули пажњу грађанима да се одговорно понашају и поштују све неопходне противепидемијске мјере.

Из Института за јавно здравство Републике Српске јутрос су саопштили да је у Бијељини потврђено пет нових случајева вируса корона, те да је пријављена смрт једне особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана