Bijeljina: Apel maturantima da se ne okupljaju

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Gradski štab za vanredne situacija u Bijeljini apelovao je da se maturanti zbog epidemiološke situacije ne okupljaju, a u vezi sa tim su iz Policijske uprave poručili su da će sankcionisati eventulno nepoštovanje mjera.

Broj zaraženih na području Bijeljine ima blagu tendenciju pada, ali je epidemiološka situacija i dalje je nepovoljna, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

Iz štaba su naveli da ljekari upozoravaju da najviše obolijeva radno sposobno stanovništvo od 40 do 50 godina, da je klinička slika oboljelih sve teža, kao i da nije rijedak slučaj da su kompletne porodice hospitalizovane.

Na liječenju u kovid bolnici trenutno je 61 pacijent, od kojih je 13 na respiratorima, a 26 na kiseoničkoj terapiji.

Sve mjere Gradskog štaba, kako su napomenuli, usklađuju se sa mjerama Republičkog štaba i ostaju na snazi do 24. maja, među kojima je dopuštanje rada bazenima, bioskopima, kao i održavanja takmičarskih aktivnosti uz strogo pridržavanje propisanih mjera.

Ljekari su i ovaj put skrenuli pažnju građanima da se odgovorno ponašaju i poštuju sve neophodne protivepidemijske mjere.

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske jutros su saopštili da je u Bijeljini potvrđeno pet novih slučajeva virusa korona, te da je prijavljena smrt jedne osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana