Бадњари добили нови кров над главом, честитке и поклони од Додика

Срна
Foto: Срна

ФОЧА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је данас у Броду на Дрини код Фоче осмочлану породицу Његоша и Татјане Бадњар и честитао им усељење у нови дом, за који је обезбиједио 100.000 КМ, те их даривао новчаним и робним поклонима.

Додик је новинарима рекао да је лијепо када се стекну нови пријатељи.

"Мислим да сам у породици Бадњар стекао нове пријатеље чији ћу живот, наравно, пратити. То су млади људи са шесторо дјеце који се боре да одшколују дјецу, да живе. Као предсједник Републике, те користећи неке могућности још док сам био члан Предсједништва и касније, помогао сам да обезбиједимо новац", рекао је Додик.

Он је истакао да му је драго да види срећне људе, а да му је још драже што се претходна власница куће, од које је откупљен стамбени објекат за породицу Бадњар, толико спријатељила са њима да је малтене постала дио породице.

"То је диван осјећај. Нека им је срећно и дуговјечно, да живе здраво. Добили су коначно и сина - Никола је ту, млади су, можда буде још дјеце. Ово је добар примјер како се људи могу изборити уз помоћ друштвене заједнице и нас одговорних људи, који морамо да помажемо на овакав начин", рекао је предсједник Додик, који је посебно даривао бебу Николу.

Додик је прошле године као српски члан Предсједништва БиХ покренуо акцију да се Његошу и Татјани Бадњар, који имају пет кћерки и сина, а који су живјели у неусловном општинском стану у Поповом Мосту, недалеко од Тјентишта, изгради или купи нова кућа.

 

Кућа са окућницом у Броду на Дрини коштала је 100.000 КМ, за шта је Додик као српски члан Предсједништва БиХ обезбиједио 40.000, а као предсједник Републике Српске 60.000 КМ.

 

Његош Бадњар захвалио је предсједнику Додику, начелнику општине Милану Вукадиновићу и свима који су били укључени у ову акцију.

 

"Живјели смо на Тјентишту без икаквих услова. Дјеца нису имала услове ни за шта док предсједник Додик није чуо за то. Чим се за то сазнало, покренуло се да се кућа купи и, као што видите, кућа је ту. Свима се много захваљујем", рекао је Бадњар.

Дјеца Бадњара пресрећна су што су добила нови кров над главом.

"Ово је наша нова соба и много нам је лијепо. Драго нам је што смо је добили, јер имамо много више простора за игру и учење", рекла је Милица Бадњар, једна од пет кћерки Његоша и Татјане.

Начелник општине Милан Вукадиновић навео је да је породица Бадњар добила адекватне услове за живот.

"Наставићемо да помажемо ову породицу с обзиром на то да се ради о вриједној породици која се бави пољопривредом. У том дијелу ће општина настојати да помогне у наредном периоду", рекао је Вукадиновић.

Његош Бадњар запослен је у Националном парку "Сутјеска", а заједно са супругом Татјаном бави се проиизводњом млијека на њиховој фарми крава на Поповом Мосту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана