Агић: Асфалтирање пута Источни Дрвар-Дрвар важно за Србе повратнике

Срна
Foto: Илустрација

ИСТОЧНИ ДРВАР- Предсједник Скупштине општине Источни Дрвар Душко Агић рекао је Срни да ће, у наредном периоду, уз помоћ Владе Републике Српске бити реализован пројекат асфалтирања пута од ове општине до Дрвара у Федерацији БиХ (ФБиХ).

"Уз подршку Владе Републике Српске у наредном периоду, надамо се да ћемо реализововати пројекат, који је од изузетне важности за Србе у повратничким општинама", рекао је Агић.

Агић је прецизирао да ће се радити на изради пројекта и његовој реализацији, напомињући да постоји обећање Владе Републике Српске.

"Наш план је да путни правац иде преко српске земље и самим тим би то била директна веза федералног дијела Дрвара са Републиком Српском", објаснио је Агић.

Он је најавио да ће у наредном периоду у Источном Дрвару више пажње бити посвећено туристичким потенцијалима, као и рјешавању водоснабдијевања.

"Источни Дрвар располаже природним ресурсима који нису довољно искориштени. Наша општина је богата шумом, љековитим биљем. Велики потенцијал имамо за развој ловног туризма и зимских спортова", објаснио је Агић.

Агић (СНСД), који је изабран на мјесто предсједника Скупштине општине Источни Дрвар, уз подршку девет од 11 одборника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана