Agić: Asfaltiranje puta Istočni Drvar-Drvar važno za Srbe povratnike

Srna
Foto: Ilustracija

ISTOČNI DRVAR- Predsjednik Skupštine opštine Istočni Drvar Duško Agić rekao je Srni da će, u narednom periodu, uz pomoć Vlade Republike Srpske biti realizovan projekat asfaltiranja puta od ove opštine do Drvara u Federaciji BiH (FBiH).

"Uz podršku Vlade Republike Srpske u narednom periodu, nadamo se da ćemo realizovovati projekat, koji je od izuzetne važnosti za Srbe u povratničkim opštinama", rekao je Agić.

Agić je precizirao da će se raditi na izradi projekta i njegovoj realizaciji, napominjući da postoji obećanje Vlade Republike Srpske.

"Naš plan je da putni pravac ide preko srpske zemlje i samim tim bi to bila direktna veza federalnog dijela Drvara sa Republikom Srpskom", objasnio je Agić.

On je najavio da će u narednom periodu u Istočnom Drvaru više pažnje biti posvećeno turističkim potencijalima, kao i rješavanju vodosnabdijevanja.

"Istočni Drvar raspolaže prirodnim resursima koji nisu dovoljno iskorišteni. Naša opština je bogata šumom, ljekovitim biljem. Veliki potencijal imamo za razvoj lovnog turizma i zimskih sportova", objasnio je Agić.

Agić (SNSD), koji je izabran na mjesto predsjednika Skupštine opštine Istočni Drvar, uz podršku devet od 11 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana